Sep 13 / KRS Academy

Σεμινάριο: Τι είναι και γιατί αξίζει να το παρακολουθήσετε

Αν σκέφτεσαι και εσύ να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο αλλά δεν έχεις καταλήξει ακόμα αν αυτό είναι η κατάλληλη επιλογή για εσένα, τότε αυτό το άρθρο σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Συγκεκριμένα σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο τι είναι ένα σεμινάριο, τι κάνει ένα σεμινάριο μοναδικό ενώ παράλληλα θα δώσουμε 3 βασικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να το παρακολουθήσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τις εξής θεματικές:
  • Τι είναι ένα Σεμινάριο;
  • Ποιοι τύποι σεμιναρίων υπάρχουν;
  • 3 λόγοι για να παρακολουθήσει κανείς ένα σεμινάριο
  • Τι κάνει ένα σεμινάριο μοναδικό;

Τι είναι ένα Σεμινάριο;

Τι είναι λοιπόν ένα σεμινάριο; Το σεμινάριο αποτελεί έναν τύπο εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο συνήθως επικεντρώνεται γύρω από μία θεματική.

Ένα σεμινάριο αποτελεί ίσως την πιο ολοκληρωμένη μορφή μάθησης, μετά από ένα καλό βιβλίο, ενώ πολλές φορές έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το μήνυμα που χρειάζεται σε όσους το παρακολουθούν πολύ πιο εύκολα.

Ένα σεμινάριο έχει συνήθως έναν ή περισσότερους hosts ή tutors (εκπαιδευτές), οι οποίοι έχουν ως στόχο να βοηθήσουν το κοινό τους να γνωρίσει καλά μία θεματική και να φτάσει στην πλήρη κατανόηση της.

Ποιοι τύποι σεμιναρίων υπάρχουν;

Υπάρχουν αρκετοί τύποι σεμιναρίων. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε 3 πολύ βασικούς.

#1 Σεμινάριο δια ζώσης

Το κλασικό για πολλούς σεμινάριο το οποίο επιτρέπει στους συμμετέχοντες να το παρακολουθήσουν live από κοντά. Αν και έχει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως για παράδειγμα η αμεσότητα και η δυνατότητα συμμετοχής, έχει και μειονεκτήματα. Μερικά από αυτά είναι η δυσκολία καταγραφής του για μελλοντική χρήση, η έλλειψη ιδανικού χώρου ώστε να συγκεντρωθεί αυτός που το παρακολουθεί αλλά και η υψηλή τιμή.

#2 Live Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Το live σεμινάριο εξ αποστάσεως αποτελεί μία ακόμη κατηγορία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι συμμετέχοντες μπορούν να το παρακολουθήσουν από το σπίτι τους live. Σε αντίθεση με την πρώτη κατηγορία, το σεμινάριο εξ αποστάσεως που γίνεται live (webinar) επιτρέπει στο κοινό να το παρακολουθήσει από την άνεση του σπιτιού του, σε έναν χώρο που τους εξυπηρετεί και είναι ήσυχος.
Βέβαια σημαντικό μειονέκτημα είναι το γεγονός, πως καθώς είναι live, το κοινό πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα του εκπαιδευτή.

#3 Recorded Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Το μαγνητοσκοπημένο σεμινάριο εξ αποστάσεως ή αλλιώς recorded webinar δίνει τη μοναδική ευκαιρία στον συμμετέχοντα να το παρακολουθήσει όποτε εκείνος επιθυμεί, από την άνεση του σπιτιού του ή ακόμη και από το γραφείο του. Επίσης η τιμές σε αυτή την περίπτωση είναι πιο προσιτές από το live σεμινάριο δια ζώσης. Ίσως για πολλούς το συγκεκριμένο είδος σεμιναρίου να αποτελεί την πιο ευέλικτη επιλογή.

3 λόγοι για να παρακολουθήσει κανείς ένα σεμινάριο

Ας δούμε λοιπόν τους 3 βασικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να παρακολουθήσει κανείς ένα σεμινάριο.

#1 Απόκτηση Γνώσης και Πιστοποίησης
Η απόκτηση γνώσης είναι σίγουρα ένας από τους βασικότερους λόγους που ίσως γνωρίζατε. Μαζί με την απόκτηση γνώσης όμως, τα άτομα που παρακολουθούν ένα σεμινάριο λαμβάνουν και πιστοποίηση! Τα δικά μας πιστοποιούνται από την κορυφαία λογιστική εταιρεία της Αττικής, KRS.

#2 Δημιουργικότητα
Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αξίζει να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο είναι η δημιουργικότητα. Ναι πολύ σωστά! Ένα σεμινάριο μπορεί να αυξήσει τη δημιουργικότητα σας πάνω σε έναν τομέα, διευρύνοντας τις γνώσεις σας και επιτρέποντας σας να προσεγγίσετε πολλά θέματα με διαφορετικό τρόπο.

#3 Νέες Καινοτομίες
Ένα σεμινάριο μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο για να μάθετε κάτι καινούργιο, όπως μια νέα τεχνολογική εξέλιξη ή προσέγγιση. Για παράδειγμα ένα τέτοιο σεμινάριο είναι και αυτό που έχουμε δημιουργήσει γύρω από το ChatGPT.

Τι κάνει ένα σεμινάριο μοναδικό;

Υπάρχουν σίγουρα πολλοί λόγοι οι οποίοι κάνουν ένα σεμινάριο μοναδικό.
Ένας λόγος για παράδειγμα είναι η προσέγγιση του εκπαιδευτή. Όσο καλύτερος είναι στο να εξηγεί και να επιτρέπει στο κοινό να κατανοήσει το περιεχόμενο το σεμιναρίου καλύτερα, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο έχει και το καθιστά μοναδικό.

Ένας ακόμη λόγος είναι και η θεματική με την οποία ασχολείται. Δεν είναι όλα τα σεμινάρια το ίδιο και ακόμα και αν επικεντρώνονται στο ίδιο θέμα, οι θεματικές και οι υποκατηγορίες μπορεί να διαφέρουν καθιστώντας το ένα πιο κατάλληλο στις ανάγκες ενός χρήστη από το άλλο.

Τέλος είναι η χρησιμότητα του. Αν για παράδειγμα ένα σεμινάριο υποστηρίζεται από μία εταιρεία, η οποία το έχει δημιουργήσει στηριζόμενη στην τεχνογνωσία της και τις γνώσεις της στον κλάδο, τότε σίγουρα η πιστοποίηση που λαμβάνει κάποιος όταν το παρακολουθήσει έχει μεγάλη αξία.

Για αυτόν τον λόγο τα σεμινάρια της KRS Academy πιστοποιούνται από την KRS Financial, την κορυφαία λογιστική εταιρεία της Αττικής!

Με λίγα λόγια

Σε αυτό το άρθρο αναφερθήκαμε στο τι είναι ένα σεμινάριο αλλά και στις κατηγορίες σεμιναρίων που υπάρχουν. Επίσης είδαμε περισσότερα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αξίζει να το παρακολουθήσετε αλλά και στο τι κάνει ένα σεμινάριο ξεχωριστό.

Στην KRS Academy έχουμε ως στόχο να παρέχουμε όλες τις πρακτικές γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζεστε ώστε να ξεκλειδώσετε τις πραγματικές σας προοπτικές στην αγορά!
Δημιουργήθηκε με